Als eerste wil ik zeggen wat een geweldig beroep ga jij straks uitvoeren. Artsen en in opleiding en een hypotheekaanvraag. Bij veel hypotheekadviseurs is dit een doorn in het oog omdat het inkomen dat je hebt vaak een fantastisch inkomen is voor een hypotheekaanvraag. Bij deze wil ik je er gelijk bij vertellen dat je hypotheekaanvraag niet gemakkelijk is en veel creativiteit nodig heeft.

Bereken je maximale hypotheek

Hypotheekaanvraag zonder intentieverklaring.

Als je kijkt naar het contract dat je hebt is dit in de meeste gevallen een tijdelijk contract waarop geen intentieverklaring wordt afgegeven. Wat ook logisch is want je moet eerst nog wel even je opleiding behalen. De meeste contracten die wij langs zien komen lopen vaak allemaal 4 jaar. Het gemakkelijkste is om dan 3 jaar te wachten met kopen zodat je 3 volledige jaren hebt gewerkt en je op basis van je Flexwerk kan worden getoetst bij een bank. Als flexwerker tellen ze je jaaropgaves van de afgelopen drie jaar op en wordt dit gedeeld door 3. Het bedrag mag nooit hoger zijn dan wat je in het laatste jaar hebt verdiend.

Dat regelen wij wel even….

Een aantal geldverstrekkers zullen jouw arts in opleiding hypotheek individueel gaan beoordelen. Het is dus nooit een garantie dat er gezegd kan worden ‘’oh die arts in opleiding hypotheek die regelen wij wel even’’ dat is onmogelijk. Omdat het individueel wordt beoordeeld krijg jij een hypotheek die passend is bij jouw situatie.  Bij SpaaQ vinden we het leuk om met je mee te denken in oplossingen. Het aanvragen van jouw arts in opleiding hypotheek is dan ook een creatief proces en kent vele knelpunten die onze adviseurs al genoeg zijn tegen gekomen.

Conclusie

Ja het is mogelijk voor een arts in opleiding om een hypotheek te krijgen. Ja, je aanvraag zal geen makkelijke rechtoe rechtaan hypotheekaanvraag zijn. Maar bij SpaaQ draaien we onze hand daar niet voor om.