Huis gekocht en nu? Samen verder met SpaaQ!

Na maanden op die leuke woning site te hebben rondgekeken en meerdere bezichtigingen te hebben gedaan, heb je eindelijk jouw droomhuis gekocht. Maar…, een huis gekocht en nu? Nu begint het pas echt!

Bod geaccepteerd

Gefeliciteerd! Je bod is geaccepteerd dus je hebt een huis gekocht en nu op zoek naar alles wat er nodig is om de financiering te regelen. Er zijn meerdere checklists die je kunt downloaden als stappenplan om je te helpen wanneer jouw bod is geaccepteerd. Want, waar moet je nu precies op letten?

Hoe snel een voorlopig koopcontract tekenen?

Wij zijn van mening dat je nooit snel moet tekenen. Het is goed om het even naast je neer te leggen en de mening van anderen te vragen. Snel tekenen betekent ook dat er snel fouten worden gemaakt en dat wil je niet. De adviseur van SpaaQ zal je altijd vragen om het concept naar hem toe te sturen, zodat hij deze voor je kan doorlezen. In de tussentijd heb jij tijd om je financieringsmogelijkheden te onderzoeken. Dus hoe snel je een voorlopig koopcontract kunt tekenen ligt volledig aan je zelf. Wanneer je al goed voorbereid bent kan het heel snel gaan, terwijl het bij een mindere voorbereiding altijd wel even kan duren. Maar onthoudt goed, te snel tekenen is niet de juiste manier!

Huis gekocht en nu? De financiering regelen!

Na het kopen van een huis is het tijd om de valkuilen te ontdekken. Wanneer je een woning koopt ben je vaak op een roze wolk, en wil je niks anders dan zo snel mogelijk de sleutels ontvangen zodat je heerlijk op de bank kunt gaan liggen. Natuurlijk met jouw favoriete Netflix serie! Echter zitten er tussen het kijken van Netflix in jouw nieuwe paleisje en ‘nu’ nog veel stappen die gezet moeten worden.

Bij SpaaQ kunnen wij je helpen aan een financiering wanneer jouw bod is geaccepteerd. Binnen twee weken kan jij al bij de notaris aan tafel schuiven en de sleutels van je nieuwe woning ophalen. Jouw hypotheek kunnen wij namelijk onder brengen bij meer dan 30 geldverstrekkers! Het afsluiten van een hypotheek is voor ons iets wat wij dagelijks doen. Hoe zit dat met jou?

Bij het afsluiten van een hypotheek komen de stappen aan te pas:

  • Taxateur zoeken
  • Bouwtechnische keuring ( indien nodig)
  • Notaris zoeken
  • Ben je samen? Dan kan het zijn dat jullie een samenlevingsovereenkomst nodig hebben
  • Een bank vinden die een financiering wil verstrekken aan jou / jullie

Dit zijn nogal wat punten die we samen moeten doorlopen. Een ‘huis gekocht en nu’ gaat (helaas) niet zo gemakkelijk als je soms denkt. Op onze website hebben we diverse blogs geschreven over het kopen van een woning . Ook de bovenstaande punten komen regelmatig in onze blogs voor.

Wanneer je een huis hebt gekocht is het van belang om zo snel mogelijk bij een hypotheekadviseur van SpaaQ in Zoetermeer of in Rotterdam een afspraak te maken, zodat we samen alles op papier kunnen zetten en het voor je kunnen regelen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Huis gekocht verzekeringen afsluiten

Wat gebeurt er als jouw huis afbrandt? Of als jouw kinderen iets laten vallen in huis wat niet van hen is? Je raadt het al… Verzekering! Er zijn diverse mogelijkheden om jezelf te verzekeren. Wij noemen dit ook wel woonlasten verzekeringen. Wat wij regelmatig tegenkomen is dat iemand wel een verzekering heeft, maar niet de juiste dekkingen. Dit betekent dat, mocht er iets voorvallen, de verzekeraar zegt: ‘Helaas wij kunnen u niet helpen.’ Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Ga jij maar eens na wat jouw kledingkast waard is…. Het is dan ook ontzettend belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten (inclusief de juiste dekkingen), om er in de toekomst zeker van te zijn dat het juiste vergoed wordt. Onze adviseurs houden hier rekening mee op het moment dat de hypotheek wordt afgesloten. Wist je bijvoorbeeld dat je vanuit de bank verplicht bent om een opstalverzekering te hebben? Dus… Een huis gekocht en nu? Zorg goed voor je verzekeringen!

 

Heb jij een huis gekocht en vraag je je af wat er vervolgens allemaal bij komt kijken? Neem dan gerust contact op met een van de hypotheek adviseurs van SpaaQ en laat je informeren en begeleiden. Samen bespreken we alle belangrijke punten, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Wel zo handig, toch?

Huis gekocht en nu?

Wij helpen je gegarandeerd aan de juiste financiering voor jouw woning! Vul het formulier zo volledig mogelijk in zodat een van onze adviseurs contact met je kan opnemen.

Wat is jouw situatie?

Ik koop een woning voor

Mijn inkomen is in euro's ongeveer

Dit is de woning die ik heb gekocht

Ik wil zo snel als mogelijk een afspraak inplannen
JaNeeIk wil eerst meer informatie

Jouw telefoonnummer

SpaaQ: Bereikbaarheid

Ons prachtige kantoor in Rotterdam is gevestigd aan de Marten Meesweg. Ons kantoor, gelegen in het bruisende Rotterdam Alexander, is gemakkelijk te bereiken met de auto en het Openbaar Vervoer. Metrostation Alexander, evenals het treinstation Rotterdam Alexander, zijn op loopafstand van ons kantoor. Met de auto rijdt u via de A20 vanaf Schiedam richting Prins Alexander. Vanaf Dordrecht en Breda rijdt u via A16 richting Rotterdam en neemt afrit s109 richting Prins Alexander.

Liever langskomen op onze locatie in Zoetermeer? Dat kan! Ons kantoor in Zoetermeer is gemakkelijk met het OV of met de auto te bereiken. Wil je ons met de auto bezoeken? Volg dan de A12 naar de Oostweg in Zoetermeer, en neem afrit 7 vanaf de A12. Kom je vanuit Den Haag? Houd dan rechts aan bij het knooppunt Prins Clausplein en volg de A12, neem vervolgens afrit 6 (Zoetermeer-Centrum). Je kan jouw auto gratis parkeren bij ons boven op het parkeerdek. Even aanbellen bij de slagboom en je krijgt direct toegang.

Liever niet met de auto? Kies dan voor de trein! Het treinstation Zoetermeer zit namelijk om 9 minuten loopafstand van ons kantoor. Zien wij jou binnenkort op ons kantoor? Gezellig! Wij kunnen niet wachten om samen met jou de meest voordelige hypotheek uit te kiezen.