Hypotheekadvies kosten

Wanneer je een (nieuwe) hypotheek wil afsluiten ga je vaak eerst langs bij een adviseur. Dit kan een adviseur zijn van een bank, of een adviseur die onafhankelijk hypotheekadvies geeft zoals bij SpaaQ. Je betaalt de adviseur voor het advies en de bemiddeling, wat ook wel de hypotheekadvies kosten genoemd. Bij SpaaQ betaal je altijd een vast bedrag voor de werkzaamheden die wij voor je gaan uitvoeren. Deze kosten worden in het vrijblijvende kennismakingsgesprek vooraf aan jou bekend gemaakt. Dit, omdat wij bij SpaaQ houden van een transparante samenwerking, zonder addertjes onder het gras!

Startershypotheek

1250

Nieuwe woning

1750

Hypotheek oversluiten

1500

Hypotheek bij scheiding

Op aanvraag

Hypotheek met buitenlands inkomen

Op aanvraag

Waarom betaal je ons ?

Voor niks gaat de zon op! Sinds januari 2013 is er een provisie verbod ingesteld. Vroeger betaalde de banken een provisie aan de hypotheekadviseurs wanneer er een hypotheek werd afsloten bij een bank. Deze provisie kon zelfs oplopen tot 4% van de hoofdsom van de hypotheek. Omdat de klant, jij dus, niet meer centraal stond in het afsluiten van een hypotheek en er meer werd gekeken naar de portemonnee van de adviseur, heeft de AFM (Autoriteit Financiële Markten) hier verandering in gebracht. De banken mogen tegenwoordig dan ook geen beloningen meer geven aan de hypotheekadviseurs wanneer zij een hypotheek aanbrengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat jij als klant meer centraal in het proces, waardoor het veel leuker is om voor jouw hypotheek aan de slag te gaan en de beste deal te vinden!

Wat kost hypotheekadvies dan?

De hypotheekadvies kosten verschillen per adviseur en situatie. De gemiddelde kosten voor hypotheekadvies in Nederland liggen zo rond de €2500 euro. Bij SpaaQ betaal je vaste hypotheekadvies kosten voor het afsluiten van jouw hypotheek, afhankelijk van jouw situatie. Wanneer je voor de eerste keer een huis koopt is het afsluiten van een hypotheek gemakkelijker dan bij jouw vierde huis. Dit komt doordat jouw hypotheek een verleden heeft en er verschillende wetgevingen en regels van belang zijn bij het afsluiten van jou nieuwe hypotheek. De hypotheek adviseur zal dus per situatie andere werkzaamheden moeten verrichten, wat resulteert in een ander tarief.

Onze kosten beginnen voor een starter bijvoorbeeld vanaf €1450!

Afsluitkosten vergelijken

Het is ontzettend belangrijk om de afsluitkosten te vergelijken. Dit, omdat er een groot verschil kan zitten tussen de hypotheekafsluit kosten van de ING of bijvoorbeeld de Rabobank. Wist je bijvoorbeeld dat de kosten bij bekende kantoren soms wel 60% meer kunnen zijn dan bij ons? Check de advieskosten snel door op de website te zoeken naar het dienstverleningsdocument. Bij SpaaQ kan je die hier vinden. Elke adviseur doet het natuurlijk op zijn eigen manier, maar net als bij het kopen van een auto moet je goed blijven vergelijken.

Onafhankelijk hypotheekadvies kosten

Wanneer je langs diverse partijen gaat om te kijken naar jouw mogelijkheden, dan kom je ook bij grotere banken uit. Deze banken geven geen onafhankelijk hypotheekadvies, omdat zij maar 1 product kunnen aanbieden. Bij SpaaQ vergelijken wij jouw hypotheekaanvraag met 30 verschillende banken, zodat je precies kan zien welke aanbieder het beste bij jou past!

Wist je dat?

Wist je dat alle kosten die je maakt om jouw hypotheek af te sluiten fiscaal aftrekbaar zijn? Dit betekent dat wanneer je je belastingaangifte doet, je deze kosten kan invullen en een deel daarvan kan terugkrijgen. Hoe fijn is dat?! Dus, ben je op zoek naar een onafhankelijke hypotheekadviseur, waarbij transparantie en persoonlijk contact hoog in het vaandel staan? Kom dan eens langs bij SpaaQ voor een vrijblijvende kennismaking of neem contact met ons op voor meer informatie over onder andere de hypotheekadvies kosten.