Bereken je maximale hypotheek

ING hypotheek aflossen bij verkoop of extra aflossen 

Het aflossen van de hypotheek bij verkoop is een mogelijkheid. Je hebt net je eerste hypotheek afgesloten en je besluit om weer te gaan verhuizen. Omdat je de woning verkoopt kun je kiezen de hypotheek van de ING mee te verhuizen of in zijn geheel af te lossen en voor je volgende woning een nieuwe hypotheek af te sluiten. Wat er ook vaak gebeurt is het aflossen tijdens de looptijd. Het aflossen van jouw eerste ING hypotheek kan jouw voordeel opleveren bij het kopen van je volgende woning. Tijdens de looptijd mag je bij de ING 10% boetevrij aflossen van de hypotheeksom die je destijds hebt afgesloten. Kom je boven die 10% dan is het mogelijk dat je ‘’aflossingskosten’’ moet betalen. Als starter heb je op één manier de mogelijkheid om jouw volledige hypotheekrente af te kunnen trekken. Je zult de lening annuïtair of lineair in 30 jaar terug moeten betalen.

Jouw ING hypotheek mee verhuizen naar de volgende woning

Als je even naar de toekomst kijkt kan het in jouw situatie belangrijk zijn om je hypotheek mee te kunnen verhuizen naar je volgende woning. ING zegt hier het volgende over jouw hypotheek:

  • Je kan kan tot 6 maanden na de aflossing van de oude hypotheek gebruik maken van de verhuisregeling.
  • Je word wordt getoetst volgens huidig ING Acceptatiebeleid en productbeleid.
  • Er is geen boete verschuldigd voor vervroegd aflossen bij verkoop van de woning (indien de aflossing eerder plaatsvindt dan de nieuwe hypotheek passeert, is de boete verschuldigd maar wordt later teruggestort).
  • De Loyaliteitsbonus kan worden ingezet voor de nieuwe leningdelen of leningdelen met rentemiddeling (niet voor leningdelen waarvoor gekozen wordt voor de optie ‘restant rentevaste periode’- zie hieronder).

Conclusie

Al met al een kleine greep uit de voorwaarden van de ING. Wij begrijpen ook dat je vragen hierover kan hebben. We staan klaar om jouw vragen over de ING hypotheek berekening te kunnen beantwoorden.