Maximale ING-hypotheek berekenen

Wanneer je interesse hebt in een hypotheek bij de ING kan je jouw maximale hypotheek berekenen. Hierbij zal de ING jouw maximaal te lenen bedrag voor je schetsen. Buiten deze informatie ontvang je ook een overzicht van het rentepercentage, de aankoopkosten en de bruto maandlasten die je kunt verwachten.

Hypotheekvormen bij de ING

Wanneer je kiest voor het afsluiten van jouw hypotheek bij de ING, dan heb je de keuze uit verschillende hypotheekvormen. Deze hebben wij voor het gemak even voor je op een rij gezet.

Annuïteit

Hierbij krijg je te maken met een maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Dit betekent dat je periodiek zal aflossen en een vaste einddatum afspreekt.

Lineaire hypotheek

Wanneer je kiest voor een lineaire hypotheek dan los je elke maand een vast bedrag af. Ook hierbij zal er sprake zijn van een vaste einddatum, en heb je zekerheid dat je de hypotheek aflost.

Bankspaarhypotheek

Deze hypotheekvorm is een combinatie tussen een aflossingsvrije lening en een bankspaarrekening. Dit betekent dat je leent en spaart tegelijkertijd! Bij deze hypotheekvorm zijn de maandlasten onderverdeeld in een hypotheekrente en een spaarbedrag. Belangrijk hierbij is dat deze spaarrekening wel verpand is aan de bank. Dus, tijdens de looptijd van de rekening kun je niet zelf beschikken over dit ‘opgespaarde vermogen’. Dit vermogen wordt aan het eind van de looptijd gebruikt om de lening af te betalen.

Let op! Heb jij interesse in een bankspaarhypotheek? Wees je er dan wel van bewust dat je deze hypotheekvorm enkel kunt afsluiten als je reeds een hypotheek hebt gebaseerd op een vermogensopbouw in box 1. Daarnaast is het in sommige wel mogelijk om deze hypotheekvorm af te sluiten wanneer jouw huidige hypotheek op basis van een Kapitaalverzekering Eigen Woning of een Spaarrekening Eigen Woning is afgesloten. Weten of het in jouw situatie mogelijk is? Neem dan contact op met een van onze hypotheek adviseurs.

Overbruggingshypotheek

Middels een overbruggingshypotheek is het mogelijk om een nieuwe woning te kopen als je nog niet beschikt over de overwaarde uit je huidige woning. Gedurende de looptijd van deze ‘overbrugging’ betaal je enkel rente, en dus geen aflossing. Zodra je jouw huidige woning hebt verkocht en je de overwaarde hebt ontvangen, kan de aflossing beginnen. Het is hierbij wel belangrijk dat de hypotheek van de nieuwe woning ook bij de ING wordt afgesloten, en de twee hypotheken maximaal twee jaar naast elkaar mogen bestaan.

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het eigenlijk al. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je de gehele aflossing pas aan het einde van de looptijd. Op deze manier betaal je enkel rente over de lening die je hebt afgesloten. Hoe lang de looptijd is bepaal je zelf. De aflossing aan het eind van de looptijd kan je met eigen vermogen betalen, maar ook door het huis te verkopen en met die opbrengst de lening te betalen.

Voordelen van een ING hypotheek

  • Compleet en uitgebreid advies

  • Korting op jouw hypotheekrente bij een actieve betaalrekening van de ING

  • Een hypotheekcoach in tijden dat het nodig is

ING Hypotheek Afsluiten

Hypotheek oversluiten bij de ING

De afgelopen periode is de hypotheekrente ontzettend gedaald. Dit betekent dat de rente waarschijnlijk lager is dan de rente waarvoor jij jouw hypotheek ooit hebt afgesloten. Als dit het geval is, dan kan het interessant zijn om te overwegen om jouw hypotheek over te sluiten naar de ING. Maar, niet alleen met een lagere rente is het oversluiten interessant. Het oversluiten van jouw hypotheek kan namelijk ook interessant zijn wanneer jouw hypotheek bijna afloopt. Dit proces is echter niet kosteloos, maar kan op de lange termijn in veel gevallen wel een stuk voordeliger zijn.

Benieuwd of het oversluiten van jouw hypotheek naar de ING interessant is? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze hypotheekadviseurs.

Overwaarde opnemen bij de ING Bank

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat men ook kan profiteren van de overwaarde van de woning wanneer je niet gaat verhuizen. In zulke gevallen is het namelijk zo dat de woningwaarde is gestegen, en de woning daardoor in een lagere risicoklasse valt. Het gevolg? Een daling van de rente!

Wil jij een hypotheek afsluiten bij de ING? Of heb je vragen over de mogelijkheden met betrekking tot jouw huidige hypotheek? Wij helpen je graag met een persoonlijk advies, zodat je de juiste én meest voordelige keuze maakt.

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek