Bereken je maximale hypotheek

Kan ik een huis kopen zonder spaargeld?

Een huis kopen zonder een vette spaarrekening, kan dat wel? Deze opmerking horen we vaak tijdens een eerste gesprek: “Wij willen zo graag een huis kopen, maar we hebben geen spaargeld!” Is het kopen van een huis afhankelijk van je spaartegoed? Absoluut niet! Wanneer jij een huis wilt kopen dan kijkt de bank wat je elke maand kunt missen op basis van je inkomen en overige vaste lasten aan leningen of afbetalingen. De bank kijkt helemaal niet wat jij op je spaarrekening hebt staan.

Hoe weet de bank dan dat jij een betrouwbare en degelijke klant bent? Je hebt nota bene al je extra geld besteed aan vakanties en leuke dingen. De bank denkt dat jij een feestbeest bent die de hypotheeklast niet altijd keurig op tijd kan betalen. Gelukkig voor alle levensgenieters; hierover hoeven we ons geen zorgen te maken. Ofwel, ook wanneer je je spaargeld graag aan het leven uitgeeft. Een huis kopen terwijl je geen spaargeld hebt is mogelijk!

Dus een huis zonder spaargeld kopen kan?

Zonder spaargeld kan je namelijk gewoon een huis kopen. Om te weten of jij moreel gezien een maandlast voor een hypotheek elke maand keurig volgens afspraak zal betalen, bepaald de bank naar aanleiding van je “betaal moraliteit” en niet op basis van je “spaar gedrag”. Heeft er bijvoorbeeld in het verleden elke week een incassobureau op je stoep gestaan, dan zou het kunnen dat je daarover wat extra uitleg zal moeten geven om de hypotheek rond te krijgen. Iedereen kan toch wel eens in financieel zwaar weer hebben gezeten? En zelfs dan, hoeft dat geen reden te zijn om een hypotheek aanvraag af te wijzen.
Wij van SpaaQ doen er alles aan dat jij als klant van ons, de hypotheek krijgt die het beste bij je past en die wij samen met jouw tot in de details goed doornemen.

Ben jij die hardwerkende levensgenieter die toch wel heel graag een start wil maken op de woningmarkt?
Laten we dan in dit nieuwe jaar, 2019, de knoop doorhakken. Wij van SpaaQ zijn dol op starters zonder spaargeld! Een huis is uiteindelijk je beste investering of spaarpot, omdat het jouw uiteindelijk veel meer oplevert dan rente op spaargeld. Bekijk hier meer informatie over een hypotheek afsluiten of kom gauw langs voor een afspraak. We kijken naar je uit en laat je spaarpot maar lekker thuis! ????

Wat te doen bij echtscheiding en hypotheek

Nadat de scheiding is uitgesproken ga je vaak zoals afgesproken jullie bezittingen verdelen, waaronder ook de woning die jullie samen bezitten. Als er winst of verlies is gemaakt is er vaak vooraf besproken wie wat krijgt of moet betalen. Om de hypotheek op 1 naam te kunnen krijgen moet dit op basis van jouw financiële situatie wel haalbaar zijn. De bank moet namelijk aan de hand van een aantal documenten zien dat jij de hypotheek alleen kan dragen. In de meeste gevallen is het mogelijk om de huidige hypotheek alleen voort te zetten, echter kan het soms ook zijn dat er een volledig nieuwe hypotheek moet worden afgesloten.

Welke documenten heb je nodig?

De bank gaat het ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid beoordelen op basis van de documenten die wij samen aanleveren. Vaak zijn dit waslijsten met documenten die je nodig gaat hebben. Naast de standaard documenten voor de hypotheekaanvraag zijn er documenten nodig waarin de afspraken staan die jullie hebben gemaakt over hoe jullie uit elkaar gaan. Wie krijgt wat en wie moet wie wat betalen. Deze documenten worden opgemaakt door een mediator of advocaat. Er zijn verschillende documenten zelf te maken maar dat raden we altijd af omdat de nauwkeurigheid van een externe partij altijd hoger is dan als je het zelf doet.

Kleine greep uit de documenten die je nodig gaat hebben:

– Concept Akte van verdeling
– Echtscheidingsconvenant
– Inschrijving in de registers van de Burgelijke Stand
– Beschikking van de rechtbank