Waarom de Nationale Nederlanden seniorenhypotheek ideaal is op latere leeftijd

Er zijn verschillende scenario’s waarbij het overwegen van de Nationale Nederlanden seniorenhypotheek de moeite waard is. Wanneer je een hogere leeftijd bereikt, komt het pensioen steeds dichterbij. Veel mensen overwegen rond de pensioenleeftijd te verhuizen naar bijvoorbeeld een gelijkvloerse, kleinere woning uit praktisch oogpunt. Een andere optie is om je huidige woning te verbouwen, omdat je niet van de huidige locatie weg wilt.

Er zijn diverse mogelijkheden om dit te financieren, bijvoorbeeld door het opnemen van overwaarde of het oversluiten van je hypotheek. Ga je dus binnen tien jaar met pensioen of ben je al met pensioen? Dan is het tijd om de verschillende mogelijkheden door te nemen. Wij hebben voor het gemak de diverse mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Liever contact met een van onze experts? Ook dat kunnen wij goed begrijpen.

 

ik wil vrijblijvend contact met een expert
Ik wil een gesprek met een adviseur

Wat zijn de voordelen van een Nationale Nederlanden seniorenhypotheek?

Er zitten meerdere voordelen verbonden aan een overstap naar de Nationale Nederlanden seniorenhypotheek:

  • Ruimere financieringsmogelijkheden op basis van werkelijke maandlasten: Je Nationale Nederlanden hypotheek berekenen doe je aan de hand van de werkelijke maandlasten. Hierdoor is er financieel meer mogelijk als je 57 jaar of ouder bent.
  • Overwaarde gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning: Is je huis momenteel meer waard dan de waarde van je hypotheek? Dan is het met Nationale Nederlanden mogelijk om dit verschil te gebruiken bij een verhuizing.
  • Overwaarde opnemen voor een verbouwing, schenking of grote aankoop: Als je huis momenteel meer waard is dan de waarde van de hypotheek, dan kun je dit bij Nationale Nederlanden ook gebruiken voor een verbouwing, schenking of grote aankoop.
  • Hypotheek oversluiten kan lagere maandlasten opleveren: Mogelijk is het resultaat van een Nationale Nederlanden seniorenhypotheek dat je lagere maandlasten overhoudt. Zeker vanaf je 57e levensjaar is dit een welkom vooruitzicht.

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is ook bij Nationale Nederlanden een optie. De garantie voor het terugbetalen van de hypotheek is ook vanaf je 57e levensjaar nog mogelijk tot een bedrag van €290.000. Heeft een verbouwing als doel om het huis energiezuiniger te maken? Dan kan dit tot €307.400 met NHG.

Meer informatie? SpaaQ helpt!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de Nationale Nederlanden seniorenhypotheek en wil je je Nationale Nederlanden hypotheek berekenen? Maak dan online een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Rotterdam of Zoetermeer bij SpaaQ. Onze deur staat altijd open voor vragen of meer informatie!

Ik wil een vrijblijvende afspraak inplannen