Welke geldverstrekker past er precies bij jou? In deze blog nemen we je mee bij de hypotheekverstrekker Florius. De Florius hypotheek – misschien zegt het je nog niet zoveel – is het zusje van de ABN AMRO. In 2000 is Florius overgenomen door de ABN AMRO Bank, een bank die al meer dan 70 jaar actief is in het verstrekken van hypotheken. Het bedrijf Florius dateert dan ook al uit de periode net na de tweede wereldoorlog, waar het zich vooral richtte op mensen met een niet al te groot inkomen die toch een woning wilden kopen.

Florius hypotheek afsluiten anno nu

Vandaag de dag doet deze geldverstrekker het nog steeds er goed op de hypotheekmarkt. Ze hebben een duidelijke positie in het Nederlandse beeld. Je kent ze vast wel van de reclames ‘’ de hypotheken die meebewegen’’. Deze geldverstrekker denkt samen met het moederbedrijf ABNO AMRO goed na over de hypotheken van de toekomst. Zo is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten met verduurzamingskorting evenals een verzilver hypotheek. Daarnaast zeggen ze dat ze binnen 24 uur jouw hypotheek hebben afgerond. Uit ervaring kunnen we zeggen dat ze inderdaad super snel zijn! Dit ligt natuurlijk wel aan de tijd waarin jouw hypotheek wordt aangevraagd. Het kan zijn dat het druk is 😉

Bereken je maximale hypotheek

Florius hypotheek adviseur

Het is niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur. Bij SpaaQ staan de producten van deze geldverstrekker al een langere tijd op de plank en wij adviseren ze met plezier!

Hypotheekvormen

Je kan bij Florius 4 verschillende producten krijgen. Dit zijn:

De eerste twee komen je het meest bekend voor. Dit zijn de vormen die vandaag de dag dagelijks worden afgesloten omdat je hiermee nog hypotheekrenteaftrek kunt krijgen wanneer je voor het eerst een woning gaat kopen. De onderste twee zijn producten die we voor 2013 hebben kunnen afsluiten. Het is mogelijk dat jij hier nog voor in aanmerking komt omdat jij al voor 2012 een hypotheek hebt gehad.

Hypotheekofferte wel lang genoeg geldig?

Omdat er verschillende producten op het schap liggen bij deze geldverstrekker hebben we een ruime keuze. De drie + drie hypotheek bijvoorbeeld, waarvan de offerte 3 maanden standaard geldig is en daarna nog eens met 3 maanden verlengd kan worden. Of de Florius profijt twaalf hypotheek. De naam zegt het al: deze offerte is 12 maanden geldig! Let er wel op dat het mogelijk is dat je een bereidstellingsprovisie betaald voor het verlengen van de offerte. De drie + drie hypotheek kent deze bereidstellingsprovisie ook. Het bedrag dat je hier betaald is 0,25% over jouw hypotheek bedrag per maand dat je de hypotheek offerte wilt verlengen.

Boetevrij aflossen

Yes het is mogelijk om bij Florius boetevrij te kunnen aflossen. Wel moet je dit doen vanuit het geld dat jij bezit. Is het iemand anders zijn geld, dan kan het zijn dat je een boete betaald. In de praktijk komt het niet vaak voor dat iemand zijn hypotheek in 1 keer kan aflossen. Waarmee we eigenlijk zeggen dat het niet altijd nodig is om 100% boetevrij te kunnen aflossen als voorwaarden te hebben. Maar, stel je voor je wint de postcode kanjer dan is het wel zo prettig als je deze voorwaarden hebt. Wil je extra aflossen? Vraag de hypotheekadviseur van SpaaQ om hulp. Het kan namelijk in sommige situaties niet verstandig zijn om de hele hypotheek af te lossen.