Overlijdensrisicoverzekering en NHG

Ben je van plan om jouw hypotheek af te sluiten bij Florius Hypotheken? Wat leuk! Houd er dan rekening mee dat het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering hier niet verplicht is. Het gevolg? Scherpere maandlasten omdat er enkel rente en eventueel aflossing wordt betaald. Echter, als er een hypotheek met NHG wordt afgesloten, is het wel van belang dat er een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten. Dit zijn nou eenmaal de voorwaarden van de NHG.

Wanneer je twijfelt of het verstandig is om wel of geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten kan je gemakkelijk de hulp van een hypotheekadviseur inschakelen. Wanneer je kiest voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek zullen onze adviseurs jouw persoonlijke situatie bekijken.

Welke hypotheekvormen zijn er?

Bij Florius is het mogelijk om diverse hypotheekvormen af te sluiten. Zo kan je kiezen voor een lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, annuïtaire hypotheek, verzilverhypotheek, verduurzaam hypotheek en de bankspaarhypotheek. Voor het gemak hebben wij deze hieronder op een rij gezet:

Lineaire hypotheek

Wanneer je kiest voor een lineaire hypotheek dan nemen zowel de bruto als netto maandlasten gedurende de looptijd af. Dit betekent dat je in het begin duurder uit zult zijn dan bij bijvoorbeeld een annuïtaire hypotheek, maar uiteindelijk over de gehele looptijd wel minder rente betaalt.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek zal er elke maand alleen rente worden betaald. Middels deze hypotheek wordt de hypotheekschuld dus gedurende uw looptijd niet afgelost. Deze hypotheekvorm is sinds 2013 niet meer te combineren met de hypotheekrenteaftrek. Echter, wanneer je al in het bezit was van een aflossingsvrije hypotheek, is het bij geldverstrekkers (waaronder Florius) wel mogelijk om hypotheekrenteaftrek te krijgen.

Annuïtaire hypotheek

Bij deze hypotheekvorm wordt er maandelijks een vast bedrag afgeschreven. Hierbij blijven de bruto maandlasten gedurende de looptijd gelijk, maar zullen door de afname van de hypotheekrenteaftrek de netto maandlasten toenemen.

Verzilverhypotheek

Bent u 60 jaar of ouder? En, heeft u een overwaarde op uw woning? Dan is de verzilverhypotheek van Florius zeker interessant. Middels deze hypotheek kun je bijvoorbeeld jouw kinderen financieel ondersteunen door de overwaarde van de hypotheek te gebruiken. Hierbij is het mogelijk om te kiezen uit een maandelijks bedrag dat wordt uitgekeerd of het in een keer opnemen van een deel van de overwaarde. Op deze manier heb je geen maandelijkse lasten en wordt de hypotheekschuld afbetaald met de overwaarde van de woning bij verkoop.

Bankspaarhypotheek

Met een bankspaarhypotheek spaar je maandelijks een bedrag om uiteindelijk de hypotheek in een keer te kunnen aflossen. Op deze manier krijg je een speciale spaarrekening bij de hypotheek waarover je rente ontvangt. Zodoende blijven de netto- en bruto maandlasten gedurende de gehele looptijd gelijk. Ook bij deze hypotheekvorm kom je alleen in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als de hypotheek voor 2013 is afgesloten.

Kenmerken van een Florius hypotheek

  • Meer dan 70 jaar ervaring

  • Duurzaam wonen meefinancieren

  • Aantrekkelijke rente

  • MoneyView 5-sterren rating voorwaarden

Florius Hypotheek Afsluiten

Florius Hypotheken voor ZZP-ers en ondernemers

Het afsluiten van een hypotheek is voor beginnende ondernemers vaak een lastige opgave. Daarom is een Florius hypotheek juist voor deze doelgroep een ideale keuze. Florius is namelijk goed thuis in het financieren van ondernemers en ZZP-ers! Ook wanneer je een tijdelijk contract hebt of een uitzendkracht bent, kan je terecht bij Florius wanneer je een intentieverklaring hebt.

Weten of een Florius Hypotheek bij jou persoonlijke situatie past? Neem dan contact met ons op of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek