Bereken je maximale hypotheek

5. Hypotheekrente korting via werkgever

Veel grotere bedrijven hebben met geldverstrekkers afgesproken dat hun medewerkers een hypotheekrente korting krijgen indien zijn bij hun in dienst zijn. Dit noemen we ook wel de werknemersarrangementen. Het is erg leuk om via je werkgever een korting te kunnen krijgen. Let hierbij wel op dat de korting komt te vervallen als jij ontslag neemt of krijgt bij jouw werkgever. Door de rente te vergelijken kan het dus zijn dat je een hogere rente gaat betalen als de korting komt te vervallen .

6. Extra rente betalen omdat je ondernemer bent

Gefeliciteerd! Je bent ondernemer en je bedrijf loopt als een malle. Nu wil je een hypotheek afsluiten en loop je tegen de muur aan wat betreft rente. De ene bank kent wel een opslag op de rente omdat je ondernemer bent en de andere weer niet. Dit heeft te maken met het risico dat de bank wil lopen met jouw hypotheekaanvraag. Heb je jezelf net lekker zitten maken met een lage rente, heeft de bank nog 0,1% of 0,2% opslag omdat jij zelfstandig bent.
Deze rentevoorwaarden komt niet vaak meer voor maar hij is er nog wel. Dus let hier op!

7. Hypotheekrente en duurzaamheidskorting

Koop je een nieuwbouwwoning vandaag de dag dan weet je bijna 100% zeker dat jouw woning met energiebesparende voorzieningen is gebouwd. Een verbouwing van je bestaande woning naar 0-op-de-meterwoning betekend dus dat jij ook duurzaam bezig bent. Geldverstrekkers willen je hierin tegemoetkomen. Jij denkt aan het milieu en zij geven je een duurzaamheidskorting. Ook deze korting zijn voorwaarden aan verbonden. Let ook op dat de korting voor de hele looptijd van de hypotheek is of dat deze alleen geldt voor de eerste rentevaste periode.